Туитър Нидерландският тийнейджър, станал тази седмица най-младият космически пътешественик, изненадал милиардера Джеф

...
Туитър
Нидерландският тийнейджър, станал тази седмица най-младият космически пътешественик, изненадал милиардера Джеф
Коментари Харесай

Скандално признание на младежа, който летя в Космоса с Джеф Безос

 Туитър Нидерландският младеж, станал тази седмица най-младият галактически странник, изненадал милиардера Джеф Безос по време на полета, като му споделил, че в никакъв случай не е поръчвал от Amazon, съобщи Ройтерс.

18-годишният студент по физика Оливър Дамен придружи Джеф Безос, брат му Марк Безос и 82-годишната авиаторка Уоли Фънк, станала най-възрастният човек, летял в космоса, на 10-минутното пътешестване отвън границите на земната атмосфера. Безос финансира изследователската компания Blue Origin, като продаде акции на Amazon на стойност милиарди долари, прецизира Българска телеграфна агенция.

" Казах на Джеф, че в действителност в никакъв случай не съм купувал нещо от Amazon ", съобщи Дамен на летище " Схипхол ". В отговор милиардерът декларирал, че от дълго време не е чувал някой да споделя това.

Дамен беше определен, откакто различен претендент, предложил 28 милиона $ за пътуването, се отхвърли в последната минута. Той схванал, че ще се причисли към полета, до момента в който бил в Италия на отмора със фамилията си и посрещнал новината с възторг.

Дамен мечтаел да пътува в космоса, откогато бил дребен, като следял всички развития на фирмите за галактически изследвания като Blue Origin. Получил удостоверение за водач още млад.

" Не платихме даже близка до 28 милиона сума, само че ме избраха, тъй като бях най-младият, тъй като съм водач и тъй като към този момент знам много за това ", добави той.

Три дни след пътуването той към момента не може да повярва.

" Не мисля, че разбрах, че в действителност се случва, до момента в който не се оказах в ракетата ", признава Дамен, който не вярвал, че ще реализира толкоз скоро заветната си фантазия. Той дефинира чувството от безтегловността като " необичайно ", сравнявайки го с това да се намира във водата.

Преди пътуването екипажът получил двудневно образование по техниките на сигурност.

Дамен стартира образованието си в Утрехтския университет през септември. Засега той не е сигурен какво ще прави по-нататък, само че ще обмисли съществено кариера в галактическите пътувания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР